Pages

Enjin Carian

Tuesday, 10 March 2015

LATIHAN NOVEL KEMBARA AMIRAPERISTIWA NOVEL AMIRA
PENGAJARAN
NILAI
kasih sayang antara Amira dan ibunya. Sebagai ibu Prof. Zaidah membelai dan memeluk Amira ketika Amira bersedih kerana Jacinta tidak sedarkan diri ketika sedang mencari Amira yang dihanyutkan oleh arus.

Sebagai ibu bapa, kita seharusnya memberikan kasih-sayang yang secukupnya kepada anak-anak.Malique sanggup mencipta virus sendiri dalam laporan yang disiapkan semata-mata untuk menggagalkan projek mencari emas O’hara yang boleh memusnahkan hutan tersebut.

Kita seharusnya memelihara dan menghargai alam sekitar yang dianugerahkan oleh Tuhan.


dipaparkan melalui hubungan baik Amira yang berbangsa Melayu dan Jacinta yang berbangsa Cina.

Sebagai rakyat Malaysia yang berbilang kaum, kita seharusnya menjalinkan hubungan yang baik dengan masyarakat yang berbilang kaum.


Itai berani untuk berlawan dengan makhluk berbulu yang amat digeruni oleh semua masyarakat orang asli.,Ludin menolong mengubati tangan Prof. Zaidah yang tercedera akibat kemalangan yang berlaku bersama Pak Lias

 Kita seharusnya tolong menolong antara satu sama lain terutamanya semasa dalam kesusahan.


Itai taat dan mematuhi arahan bapanya iaitu Ludin supaya tidak membawa orang luar ke kawasan lubuk emas.pelajar tahun akhir telah bertungkus-lumus dan bekerjasama untuk memastikan projek yang dijalankan berjaya.

Kita seharusnya bekerjasama dalam pasukan bagi menjayakan sesuatu matlamat
No comments:

Post a Comment